Hoe werkt laser-therapie?

Roken is fysiek en mentaal verslavend. Sigaretten hebben een verdovend effect waar uw lichaam aan went. Dit verdovende effect is verslavend. Roken veroorzaakt ook een verhoogde bloedsuikerspiegel. Deze daalt wanneer u gestopt bent met roken. 

Wanneer u gestopt bent met roken door middel van de laserbehandeling, zuivert uw lichaam zich van de nicotine en alle andere gifstoffen die aan sigaretten worden toegevoegd. De softlaser-behandeling zorgt ervoor dat dit proces wordt geactiveerd waardoor de lichamelijke behoefte aan nicotine volledig wordt weggenomen. Ook beperkt het ontwenningsverschijnselen zoals prikkelbaarheid, slapeloosheid en gewichtstoename tot een absoluut minimum. U zult dit vooral de eerste drie dagen bemerken.  Na veertien dagen is alle nicotine afgevoerd en bent u niet langer fysiek afhankelijk. 

Softlaser-therapie werkt met zuivere laserenergie. De laserenergie kalmeert en stimuleert verschillende meridiaanpunten. Meridianen zijn verbindingslijnen die over het hele lichaam lopen en de connecties tussen het fysieke lichaam en het psychische lichaam weergeven. Door deze gericht te activeren met laserenergie, reageert uw lichaam. De lasertherapie kalmeert de meridiaanpunten op uw oor, gezicht, onderarmen, polsen en handen. 

Zo vergroot u het effect van de behandeling
Motivatie is de sleutel tot succes. Om het u nog makkelijker te maken om te stoppen met roken geven wij u graag tot slot enkele adviezen.

Gebruik geen nicotinekauwgom of -pleisters!
Deze blijven uw lichaam namelijk voeden met nicotine.

Drink elke dag 8 tot 10 glazen (bron)water of kruiden- of groene thee
Door de behandeling wil uw lichaam versneld gifstoffen afvoeren. Door veel water te drinken bevordert u deze ontgifting.

Drink de eerste twee dagen na de behandeling geen alcohol
Alcohol heeft invloed op de bloedsuikerspiegel waardoor deze weer verhoogd wordt. Daarnaast drinkt u naast alcohol ook niet meer dan drie glazen zwarte koffie en/of zwarte thee per dag voor de eerste twee weken. Cafeïnevrije koffie kunt u onbeperkt drinken

Vermijd grote hoeveelheden vitamine C en eet geen zure producten
Denk hierbij aan citrusvruchten en tomaten. Onderzoek toont aan dat de behoefte aan roken toeneemt bij een hoge zuurtegraad. Vermijd sterk gekruide en pikante gerechten hiernaast ook.

Vermijd suikers
Neem de eerste twee weken na de behandeling geen geraffineerde suikers zoals in toetjes, snoep, frisdranken en fruitsapjes. Verse vruchten bevatten naast gezonde suikers ook vezels en is dus een goed alternatief. Wilt u de daling van uw bloedsuikerspiegel onder controle houden en voorkomen dat de behoefte aan zoetigheid toeneemt? Neem dan bij het ontbijt en in de middag om 14u een chroomtablet. Die kunt u bij de drogist halen. Dat geldt ook voor ongezoete vruchtensappen en druivensuiker tabletten.

Om de daling van de bloedsuiker onder controle te houden en om te voorkomen dat de behoefte aan zoetigheid toeneemt adviseren we om na het ontbijt een Chroomtablet in te nemen. Deze zijn te koop bij de drogist.

Neem elke morgen na het ontbijt een vitamine B complex
Hiermee bevordert de energiestofwisseling in het lichaam.

En voor de langere termijn, nog een aanbeveling tot slot:
Neem nadat gestopt bent nooit meer een trekje van een sigaret. Ook na langere tijd kan één trekje alweer ‘fataal’ zijn. Waarom zou u ook? Als niet-roker leeft u gezonder voor lichaam en geest!


Jeannette Lensen