En voor de lange termijn...
Nog één aanbeveling tot slot: neem nadat u gestopt bent nooit meer 'n sigaret. Ook na lange tijd kan één trekje alweer 'fataal' zijn. En waarom zou u ook. Als niet-roker leeft u veel gezonder, voor lichaam en geest.

Zo vergroot u het effect van de behandeling
Om de ontwenningsverschijnselen te beperken en het u gemakkelijker te maken om te stoppen met roken, heb ik de volgende aanbevelingen. Tot 14 dagen (maar zeker de eerste 3 dagen) na de softlaser-behandeling dient u zich daaran te houden:

• Drink acht tot tien glazen (bron)water per dag of kruidenthee o.a. rooibosthee of groene thee.
Door de behandeling wil uw lichaam versneld nicotine afvoeren. Het vele water bevordert deze ontgifting en vermindert de gewoontedrang.

• Drink de eerste dag na de behandeling geen alcohol
En drink de eerste 14 dagen na de behandeling niet meer dan 4 koppen koffie of thee per dag. Caffeine vrije koffie kan echter onbeperkt gedronken worden.

• Gebruik geen grote hoeveelheden vitamine C en eet geen zure producten
(zoals grape-fruits, citroenen, tomaten etc.) Onderzoek heeft aangetoond dat bij een hoge zuurgraadspiegel de behoefte aan roken toeneemt.

• Neem elke morgen een tablet Vitamine B forte
Zo ondersteunt u de bloed- en insulineproduktie.

• Vermijd sterk gekruide en pikante gerechten

• Gebruik geen suiker
(dus ook geen snoep, toetjes, frisdranken etc.) Vers fruit bevat gezonde suikers en is een goed alternatief. dat geldt ook voor ongezoete vruchtesappen en/of druivesuikertabletten.

• Gebruik beslist géén nicotine-kauwgom of nicotine-pleisters!
Anders blijft u het lichaam juist voeden met nicotine.

Om de daling van de bloedsuikerspiegel onder controle te houden en te voorkomen dat de behoefte aan zoetigheid toeneemt, kunt u 's-morgens na 't ontbijt en 's-middags om ca. 14.00 uur een chroomtablet innemen (te koop bij de drogist).